cena dekiplast

Velika greška koju ljudi prave je da kupuju prozore samo na osnovu cene. Svako raspolaže budžetom prema svojim mogućnostima. Ali, ne brinite se, DEKIPLAST je tu za Vas. Treba imati u vidu da se prozori kupuju jednom u trideset ili više godina. To znači da mora da se uzme u obzir kvalitet proizvoda koji se kupuje. A kvalitet košta, s tim što se kvalitet i isplati.

 

Tržište je preplavljeno jeftinim, nekvalitetnim prozorima koji će vas služiti par godina, a onda kreću problemi. Ovi prozori imaju kraći životni vek, ne zaptivaju dovoljno dobro, imaju manju energetsku efikasnost itd. Zato razmislite da li ste dovoljno bogati da kupujete jeftino.

 

Energetski efikasni i izdržljivi prozori nisu jeftini, ali njihove dobre strane će se videti tek posle nekoliko godina, tako da ćete investicijom u nove prozore zapravo uštedeti.

 

Neobraćanje pažnje na lokaciju i klimatske uslove življenja

Prozori se najčešće kupuju na osnovu njihove cene, kvaliteta i izgleda, a zanemaruju se lokacija i klimatski uslovi u kojima se živi. Treba razumeti da se materijali od kojih se izrađuje stolarija ne ponašaju isto u različitimm klimatskim uslovima. Ukoliko se nekretnina nalazi na području gde vlada izuzetno velika vlaga sa čestim padavinama, drveni prozori sigurno nisu dobra opcija. Za nekretnine na velikim nadmorskim visinama, gde je hladno i gde su zime dugačke, treba razmisliti o kupovini višekomornih PVC prozora koji imaju dobru izolaciju, sa dvoslojnim i troslojnim niskoemisionim ostakljenjem. Takođe, u područjima sa hladnim zimama i toplim letima treba da imate na umu da PVC stolarija pruža najefikasniji odgovor sa stanovišta energetske efikasnosti. Koeficijent toplotne provodljivosti PVC prozora je niži nego kod aluminijumskih, što je odlučujući faktor kada je u pitanju garantovanje komfora u vašem domu, izbegavanje kondenzacije i održavanje kuće hladnom leti i toplom tokom zime.

 

Takođe, nije isto da li žvite u zgradi ili kući, na višem ili nižem spratu, prometnom ili mirnom kraju, da li se grejete na struju, gas, centralno grejanje i sl. Treba da budete realni i svesni prednosti ili mana vašeg životnog prostora. Svakako, savremeni PVC prozori će pružiti osećaj harmonije i spokoja.

 

Kao i kod temperature, PVC stolarija bolje štiti dom od faktora zagađenja bukom. Odnosno, ima bolje izolacione mogućnosti, dostižući svoje najveće performanse ugradnjom prozora sa troslojnim staklom i profila sa tri zaptivke. PVC profili pružaju veću zvučnu izolaciju jer prigušuju buku, zahvaljujući fizičkim svojstvima samog materijala, omogućavajući smanjenje buke do 25% u poređenju sa prozorima sličnih karakteristika napravljenim od drugih materijala.