Dom je sinonim za sigurnost zato ga učinite sigurnim i zaštićenim od prodora insekata u njegovu unutrašnjost. Mi imamo pravo rešenje. Opredelivši se za komarnike sebe ste svrstali u kategoriju osoba koje misle u duhu današnjeg vremena kada je zdravlje porodice, komoditet doma i sigurnost koju on pruža na prvom mestu.
Poslovni prostori takođe su nešto što je potrebno zaštititi. Zdrav radnik znači i veću profitabilnost i efikasnost jedne radne organizacije.
Mnogi smatraju da će komarnici narušiti izgled prozora ili vrata na kojima su postavljani. Mi vam kažemo da se varate. Naši komarnici su neupadljivi i neutralni tako da minimalno menjaju izgled vašeg okruženja. Ako i sme da se kaže da menjaju izgled.
Kada su u pitanju komarnici, proizvodna linija DE-KI Plast FLM  nudi vam mogućnost izbora više vrsta komarnika. U kratkim crtama pojasnićemo vam o svakom tipu komarnika a sve u cilju da što bolje saznate i shvatite šta je to što je potrebno za vaš dom.

Fiksni komarnici

Kao što im samo ime govori oni su fiksirani za prozor. Šrafe se sa spoljne strane prozora i najčešća primena im je na prozorima manjih dimenzija po tipu kupatila, špajza, kuhinja, podruma…Postoji mogućnost izbora rama od PVC ili aluminijuma. To daje mogućnost izbora široke palete boja po Ral-u pa samim tim i mogućnost uklapanja sa bojom već postojeće stolarije.

Rolo komarnici

Za razliku od fiksnih, rolo komarnici poseduju mogućnost pokretanja ( sklanjanja ) sa otvora stolarije na koju su postavljeni. To im daje mogućnost postavljanja kako na prozore tako i na vrata. Rolo komarnici mogu se postavljati kako horizontalno tako i vertikalno.Kutija i vođice napravljeni su od ekstrudiranog aluminijuma pa i oni podležu mogućnosti plastifikacije po Ral karti i tako ostavlja mogućnost izbora boje koja se uklapa sa vašom postojećom stolarijom.

Plisirani komarnici

Namenjeni su balkonskim i ulaznim vratima pa nam tako omogućavaju da u vrelim letnjim danima i noćima ne zatvaramo vrata za sobom već da sa njima imamo uvek prisutan prodor svežeg vazduha ali i sigurnost i zaštitu od insekata. Plise komarnici nemaju povratni mehanizam, što ostavlja mogućnost lakog korišćenja i od strane dece. Mogu se otvarati i sa spoljne i sa unutrašnje strane a sama mrežica se slaže u paket i otvara se kao harmonika. Ovo plise komarnicima daje prednost jer ne iziskuje dodatni prostor za komarnik prilikom otvaranja i zatvaranja.
Ovi komarnici se mogu ugraditi i na prozore na kojima nema dovoljno prostora za rolo komarnike. Postoje dve verzije plise komarnika: jednostruki i dvostruki plise komarnik. Prvi se zatvara ili na levu ili na desnu stranu, a drugi prema središtu, od leve prema desnoj strani, pri čemu ih na sredini pričvršćuje magnet. Pored odličnog materijala od kog su izgrađeni, garantuju dug vek trajanja i pored osnovne zaštite od insekata nude i dodatnu zaštitu od cvetnog praha, koji često izaziva alergije.