Tehničke karakteristike:

  • Izuzetna toplotna zaštita u poređenju sa aluminijumskim prozorima – Uf-vrednost = 1,1 W/(m²K).
  • Sistem profila u dve ravni, ravnih ivica sa tupo spojenim aluminijumskim profilom.
  • Visoka statička stabilnost pomoću veze između aluminijumskog i PVC profila
  • Veliki izbor debljine stakla do 48 mm, za zastakljivanje troslojnim staklom ili specijalnim funkcionalim staklima.
  • Spolja aluminijum, unutra neutralno bela boja
  • Veliki izbor boja aluminijumskih obloga pomoću tehnika završne obrade kao što su eloksaža i plastifikacija
  • Lak za održavanje, dugotrajan i snažan

OPIS

Sistem PVC prozora sa aluminijumskom oblogom, koja se klikne na profil, kombinuje prednosti oba materijala u jednom elementu. Sa spoljašnje strane, aluminijumska obloga nudi veliki izbor boja, dok sa unutrašnje strane, PVC profili garantuju lako održavanje,stabilnost i visoku sigurnosnu funkciju.

Kod AluClip Pro-a, je aluminijumski profil povezan sa PVC profilom. Pri tome aluminijum preuzima statičku funkciju, tako da nije potrebno čelično ojačanje unutar prozorskog krila, čime se dodatno poboljšavaju već dobre vrednosti toplotne zaštite.

KÖMMERLING 76 sistem srednje zaptivke nudi Vam sve prednosti modernih prozora. Sistem srednje zaptivke sa šest komora i dubinom ugradnje od 76 mm ističe se svojim modernim dizajnom i savršenim proporcijama profila, kao i svojom funkcijom, građom ,vrednostima izolacije, kao i zaštitom životne sredine i održavanjem vrednosti. Konstrukcija KÖMMERLING 76 srednje zaptivke je tako inovativna, da se može koristiti moderno troslojno zastakljivanje ili specijalna funkcionalna stakla debljine do 48 mm.

Sistem ispunjava zahteve za niskoenergetske kuće – Uf vrednost = 1,1 W / (m²K). Pomoću proEnergyTec-a, komore ojačanja krila i okvira mogu da se ispune termo-izolacionom penom – Uf vrednost = 0,82 W / (m2K).Sa ovom tehnologijom, koja je kasnije podložna reciklaži, ostvaruju se najviše vrednosti toplotne izolacije.

Ukupna konstrukcija znatno povećava toplotnu i zvučnu izolaciju,  tako da možete da poboljšate kvalitet života, ekonomije i sigurnosti.

Ovaj sistem važi za uzor i u ekološkom pogledu. Kao prvi svetski važan proizvođač, brend KÖMMERLING , u proizvodnji profila, koristi reciklirane materijale u svežem PVCu,i to isključivo bezolovni PVC  sa “zelenim” stabilizatorima na bazi kalcijuma i cinka. Ovo takođe, kupcima KÖMMERLING proizvoda, daje svest o očuvanju životne sredine.