Zastakjivanje terasa omogućava elegantan način proširivanja životnog prostora i češće korišćenje terase bez obzira na spoljašnje vremenske uslove.

Način zastakljivanja terase i treba da bude prilagođen pre svega estetskoj i funkcionalnoj nameni prostora u kome zivite.

Preporučujemo sledeće sisteme zastakljivanja:

  • Stakleni balkoni
  • Klizni sistemi
  • Harmonika sistemi

Preklopni sistemi zastakljivanja

 Sistem ima dve horizontalne „šine“ (gornju i donju) koje obezbedjuju raspodelu opterećenja i usmeravanje pokretnih panela.

Gornji I donji nosač stakla su pričvršćeni za staklene panele od kaljenog stakla debljine 8 ili 10 mm.

Zaptivanje izmedju staklenih panela se vrsi pomocu silikonskih „H“ traka.

Klizni sistemi

ALUMIL klizni sistemi (sa uli bez termoprekida)

Klizni sistemi imaju svoje prednosti u tome što se štedi unutrašnji prostor tj. krilo ne oduzima unutrašnji prostor kao što to rade klasična krila na šarkama. Cena je nešto niža nego kod klasičnog sistema na šarkama ili kombi sistema. Sistem dihtovanja je rešen preko četkica koje se integrišu u profil. Četkice ne stvaraju trenje kao gume i stoga omogućavaju klizanje krila.

Harmonika sistemi

Harmonika sistemi se izrađuju od pvc ili alu materijala po meri za Vaš prostor. Pogodna su za pregrađivanje velikih raspona, i pravljenje multifunkcionalnog prostora. Za kafiće, restorane, i druge lokale su nezamenjiva, jer daju maksimalno iskorišćenje svakog milimetra vašeg prostora. U letnjim mesecima Vaš kafić, restoran, ceo se pretvara u baštu, tako da se ova investicija vrlo brzo isplaćuje.