pvc deki plast

 

Ovo je sigurno jedan od najčešćih komentara koje ste čuli kada ste sa nekim razgovarali o višestrukim opcijama koje postoje na tržištu kada je reč o zameni prozora. Ali da li je zaista to tačno? Da li je realna kontaminacija PVC-a i prozora napravljenih od njega? Navešćemo vam neke od zaključaka.

Prvi faktor koji pobija ovu teoriju je da su PVC, a samim tim i PVC prozori napravljeni od ovog materijala, veoma izdržljivi. Zašto? Zato što je jedna od njegovih brojnih prednosti to da je on visoko stabilan materijal, čime se sprečava njegovo degradiranje tokom vremena. S druge strane, još jedna stvar u korist PVC-a je da kada se njegov korisni životni vek bliži kraja, njegova glavna vrlina je to da se on može gotovo 100% reciklirati.

 

 

PVC prozori pomažu u smanjenju zagađenja. I kao što smo o tome ranije pisali, da podsetimo, to je zbog uštede energije od koje ćete imati koristi zahvaljujući odličnoj toplotnoj izolaciji.

Radi vašeg mira i sigurnosti, izložićemo vam niz činjenica zašto prozori napravljeni od KOMMERLING PVC  profila poštuju životnu sredinu:

PVC profil je proizvod sa manjom potrošnjom energije u proizvodnji i u svom životnom veku, u poređenju sa drugim materijalima koji se koriste za istu svrhu.

Sam proces proizvodnje obavlja se uz vrlo malo otpada, koji u potpunosti recikliramo.

Ne zahteva veštačke tretmane, kao što je lakiranje.

Tokom proizvodnje nema emisija u atmosferu.

Velika ušteda energije za krajnjeg korisnika.

Visoka zvučna izolacija smanjuje efekte zagađenja bukom.

57% njegove proizvodnje dolazi od prirodnog materijala, kao što je obična so.

Želimo još da pojasnimo da proizvodnju PVC-a ili polivinilhlorida prati stroga kontrola. Nakon podvrgavanja sirovina različitim hemijskim procesima, dobijamo PVC, potpuno bezbedan i potpuno bezopasan proizvod i materijal.

I na kraju da dodamo, da su PVC prozori zaista štetni, prva bi Zapadna Evropa zatvorila sve fabrike za proizvodnju PVC profila, a samo u Nemačkoj je tokom poslednjih godina oko 55% prozora napravljeno od PVC profila, 20% od drveta, isto toliko od aluminijuma i 5% od kombinacije raznih materijala.

Naravno i PVC profili dolaze sa raznih strana i različitog su kvaliteta, ali atestirani PVC koji stiže iz Zapadne Evrope je potpuno zdravstveno ispitan i ispravan. Više od dve trećine svih zdravstvenih ustanova i tri četvrtine škola u EU imaju prozore od PVC profila zato što su zdravi, štede energiju i lako se održavaju.