Svejedno bi trebalo redovno čistiti i voditi računa naročito o staklima. Ispravno korišćenje osiguraće dugotrajno uživanje u proizvodu.

O PVC prozorima je izuzetno lako voditi brigu, a zahtevaju minimalno održavanje.

Izbegavajte mrlje od kreča i maltera na profilima, staklima i okovu. I profil i staklo mogu biti oštećeni, a okovi zaglavljeni, kao posledica stvrdnutih ostataka maltera i kreča.

Dotok hladnijeg vazduha snižava relativnu vlažnost u prostoriji i stvara zdraviju klimu. Poželjno je provetravati stambeni prostor nekoliko puta dnevno, jer relativna vlažnost veća od 60% može dovesti do rasta buđi.

Za normalno čišćenje profila koristite rastvor blagog sredstva za pranje sudova. Ne koristite agresivna sredstva ili razređivač boje. Za tvrdokorne mrlje uvek koristite posebna sredstva za čišćenje koja možete kupiti kod svog dobavljača prozora.

Redovno čistite spoljašnju stranu prozora. Polen, ali i čestice katrana i gvožđa mogu biti spaljene na površini prozora sunčevim zracima. Kada jednom nastane takav sloj, teško ga je ukloniti.

Uvek zategnite olabavljene prozorske ručke. Zavrtnje možete pronaći ako podignete kapicu ispod ručke i okrenete je iz vertikalnog u horizontalni položaj.

Podmazujte okove najmanje jednom godišnje kako biste osigurali lako rukovanje u svakom trenutku.

Povremeno proverite otvore za odvođenje u okviru prozora. Čistoća je važna za zadovoljavajuće odvodnjavanje.

Dva puta godišnje zaptivke premažite sredstvom za zaptivke, npr talkom ili silikonskim uljem (od proizvođača prozora), kako bi ih održali mekima iu funkcionalnom stanju. Oštećene zaptivke potrebno je zameniti.