ALU stolarija pruža odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, veoma je otporna na atmosferske uticaje, generalno ima duži rok trajanja od ostalih materijala. Svojim izgledom i velikim izborom boja ispunjava sve estetske zahteve a njena glatka površina i savršena završna obrada je čine lakom za održavanje.
Estetski je privlačna pa je primenu našla u građevinarstvu i arhitekturi u izradi modernih fasada kao i u uređenju enterijera poslovnih prostorija. U modernoj arhitekturi se koriste različiti geometrijski oblici a aluminijum je savršen materijal koji može da ispuni sve ove zahteve i očekivanja. Zbog svoje lakoće je pogodna za zastakljivanje većih površina kao što su fasade od stakla ali i kancelarijski i poslovni prostor. Može se prilagoditi otvorima bilo kojih dimenzija, čak i nestandardnim. Imate mogućnost da izaberete boju a da to ne utiče dodatno na cenu.
Aluminjium je metal i kao takav dobar provodnik toplote pa su njegova izolatorska svojstva znatno lošija nego kod PVC. Međutim, današnja ALU stolarija se proizvodi sa termo prekidom (termo mostom) pa su toplotne i zvučne karakteristike znatno poboljšane.
I na kraju, da rezimiramo zašto baš aluminijumska stolarija:
-najduže je prisutna na tržištu
-lakša od PVC-a
-moderan izgled
-otporna na koroziju
-dugotrajnost
-čvrstoća
-dobra zvučna i toplotna izolacija (sa termo prekidom)
-pravi izbor za stolariju većih dimenzija
-laka za održavanje
-veliki izbor boja (ne utiče na cenu)
-eco friendly (reciklira se)
-bezbednost, naročito u kombinaciji sa dvostrukim sigurnosnim staklom.